Βίντεο ορθόδοξα και κατά της νέας τάξης πραγμάτων
Κατηγορίες & RSS Ενημέρωση
site
stats

Σχολικό βιβλίο της Γ’ Λυκείου με τίτλο “Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου κόσμου”.Από το 2007 διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία.Χάρτης στο βιβλίο της «Ιστορίας του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου» (από το 1815 έως σήμερα) της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Δ΄ τάξης Εσπερινού Λυκείου για το μάθημα Ιστορίας γενικής παιδείας. Ο χάρτης στη σελίδα 130 με τη λεζάντα «χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη, όπου θανατώθηκαν εκατομμύρια κρατούμενοι» παρουσιάζει κατ’ εκτίμηση τον αριθμό των θυμάτων από τον Σεπτέμβριο του 1939 έως τον Μάρτιο του 1945 σε κάθε χώρα, μεταξύ των οποίων και η «Μακεδονία» (7.122 θύματα) για την περιοχή στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.
Η αναφορά με τη λέξη «Μακεδονία» προκάλεσε αντιδράσεις και αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο νέου κύκλου αντιπαραθέσεων καθώς έρχεται στον απόηχο των αντιδράσεων για το βιβλίο της Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού.
Συγγραφείς του βιβλίου είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Κολιόπουλος, ο ακαδημαϊκός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου, ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων, διδάκτωρ Φιλολογίας κ. Θεόδωρος Νημάς και η εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης κ. Χάρις Σχολινάκη – Χελιώτη.

Πρόσφατα άρθρα