Βίντεο ορθόδοξα και κατά της νέας τάξης πραγμάτων
Κατηγορίες & RSS Ενημέρωση
site
stats

Δυο νέες έρευνες (στις ΗΠΑ και την Αυστραλία) αποδεικνύουν ότι η θεραπεία ασθενών από κορωνοϊό (SARS-CoV-2) με την ουσία ιβερμεκτίνη (ivermectin) είναι αποτελεσματική Συντάκτης: Newsroom Στις Τρίτη, 28 Απριλίου, 2020

Η θεραπεία ασθενών από κορωνοϊό (SARS-CoV-2) οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι ή σε κρίσιμη κατάσταση λόγω επιπλοκών στους πνεύμονες, με την ουσία ιβερμεκτίνη (ivermectin) φαίνεται πως είναι εξαιρετικά αποτελεσματική ενώ σε εργαστηριακά πειράματα εξουδετερώνει πλήρως τον ιό σε 48 ώρες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα δυο νέων ερευνών στις ΗΠΑ και την Αυστραλία που δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα σε επιστημονικά περιοδικά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προκαταρκτικό πόρισμα της νέας επιστημονικής έρευνας που διενεργούν ερευνητικές ομάδες από τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γιούτα των ΗΠΑ και θα δημοσιευτεί επίσημα στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, η χορήγηση ιβερμεκτίνης (ivermectin) μειώνει κατά 58,6% τα ποσοστά θνησιμότητας και διπλασιάζει τον αριθμό των ασθενών που αναρρώνουν σε διάστημα 2-8 ημερών σε σχέση με άλλες θεραπείες που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.https://dd6fe3506514b5438d3bb14f75241a16.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Σε δείγμα 1.970 ασθενών με γενικό ποσοστό θνησιμότητας 18,3% παρουσιάστηκαν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε 52 ασθενείς που χορηγήθηκε ιβερμεκτίνη (με συνιστώμενη δόση τα 150 mcg/kg) μετά την διασωλήνωσή τους, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές καταγράφηκε σημαντική μείωση του ποσοστού θνησιμότητας καθώς και άλλων δεικτών κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους.

Το ποσοστό θνησιμότητας φαίνεται πως πέφτει στο 7,7% από 18,6% ενώ υπάρχει σημαντική μείωση τόσο στην διάρκεια νοσηλείας (30,57%) των ασθενών σε βαριά κατάσταση όσο και στην παραμονή τους στην εντατική (35%) σε σχέση με τους υπόλοιπους ασθενείς.https://dd6fe3506514b5438d3bb14f75241a16.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Τα πρώτα συμπεράσματα – τα οποία δεν είναι οριστικά σε αυτή την φάση της έρευνας – δημοσίευσαν αρκετές αμερικανικές εφημερίδες καθώς και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν οι δυο επιστημονικές ομάδες να αφαιρέσουν την αρχική μελέτη μέχρι την τελική της αξιολόγηση και την δημοσίευσή της σε γνωστό επιστημονικό περιοδικό.

Επιβεβαίωση και από εργαστηριακή έρευνα

Σε μια άλλη έρευνα επιστημονικών ομάδων από το Πανεπιστήμιο Μόνας της Αυστραλίας, το Ινστιτούτο Βιοιατρικών Ανακαλύψεων, του Βασιλικού Νοσοκομείου της Μελβούρνης, του Εργαστηρίου Αναφοράς Μολυσματικών Ασθενειών της Βικτώρια και του Ινστιτούτου Μελετών Μολύνσεων και Ανοσίας «Πήτερ Ντόχερτι», που θα δημοσιευτεί τον Ιούνιο στο επιστημονικό περιοδικό Science Direct, εργαστηριακά πειράματα «in vitro» (δηλ. σε δοκιμαστικό σωλήνα) έδειξαν ότι η ουσία ιβερμεκτίνη (ivermectin) σκοτώνει πλήρως τον κορωνοϊό μέσα σε 2 ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια πολλαπλών πειραμάτων διαπιστώθηκε ότι μία μόνο δόση ιβερμεκτίνης μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη του ιού SARS-CoV-2 σε κυτταροκαλλιέργεια μέσα σε λίγες ώρες, σε 24 ώρες να υπάρξει σημαντική μείωση και εντός 48 ωρών να σημειωθεί πλήρη εξάλειψη όλων των γενετικών υλικών του ιού!

Η ιβερμεκτίνη (ivermectin) είναι εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από το 1981 αλλά και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως αντιπαρασιτικό. Η δράση του οφείλεται στην πρόσδεση της δραστικής ουσίας στους διαύλους χλωριούχου γλουταμικού που είναι παρόντες σε ασπόνδυλα νευρικά και μυϊκά κύτταρα, ενισχύοντας την διαπερατότητα της μεμβράνης για τα ιόντα χλωρίου, οδηγώντας σε υπερπόλωση του νευρικού ή μυϊκού κυττάρου, με αποτέλεσμα την νευρομυϊκή παράλυση που οδηγεί στην νέκρωση αρκετών παρασίτων.

Παρότι ο κορωνοϊός δεν είναι παράσιτο, κατά την διάρκεια των πειραμάτων διαπιστώθηκε πως η ιβερμεκτίνη αντιμετωπίζει τον SARS-COV-2 σαν παράσιτο, παρεμποδίζοντας την εισβολή του σε υγιή ανθρώπινα κύτταρα καθώς σταματάει την εισαγωγή του ιικού ριβοζονουκλεϊκού οξέως (RNA) και συνεπώς την δυνατότητα αναπαραγωγής και εξάπλωσης του ιού.

Όπως εξήγησε η Δρ Κάϊλι Βάγκσταφ, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Βιοιατρικών Ανακαλύψεων και ερευνήτρια βιοχημείας και μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Μόνας, απαιτείται έρευνα «in vivo» για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα της ουσίας στον άνθρωπο και η θεραπευτική ιδιότητα της ιβερμεκτίνης κατά του νέου κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παλαιότερες έρευνες έχει αποδειχθεί «in vitro» η αποτελεσματικότητα της ιβερμεκτίνη έναντι των ιών του δάγκειου πυρετού, του Ζίκα και ορισμένων τύπων της γρίπης.

———————————————————————————————————————–

Οι ερευνητές της κλινικής του Πανεπιστημίου της Ναβάρα και του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “EClinicalMedicine» (έκδοση του “Lancet”), χορήγησαν μία δόση ιβερμεκτίνης (τη μέγιστη επιτρεπτή στην Ευρώπη) ή εικονικού φαρμάκου (πλασίμπο) σε 24 ασθενείς με διαγνωσμένη Covid-19 και ήπια συμπτώματα. Η χορήγηση του φαρμάκου έγινε μέσα σε τρεις μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Δείγματα ρινοφαρυγγικά και αίματος ελήφθησαν στην αρχή της μελέτης και διαδοχικά κάθε εβδομάδα (επί τρεις εβδομάδες) μετά τη θεραπεία.

Διαπιστώθηκε μείωση του μέσου ιικού φορτίου στην ομάδα των ασθενών που πήραν ιβερμεκτίνη: σε σχέση με την ομάδα ελέγχου (πλασίμπο), οι ασθενείς που έκαναν τη θεραπεία, είχαν μετά από τέσσερις μέρες τρεις φορές μικρότερο ιικό φορτίο, ενώ μετά από επτά μέρες έως 18 φορές μικρότερο ιικό φορτίο. Επίσης όσοι έλαβαν ιβερμεκτίνη, είχαν μειωμένη διάρκεια ορισμένων συμπτωμάτων: περίπου 50% μικρότερη απώλεια όσφρησης και γεύσης και 30% λιγότερο βήχα. Από την άλλη, τα επίπεδα αντισωμάτων IgG ήταν χαμηλότερα στους ασθενείς που είχαν πάρει το φάρμακο, σε σχέση με όσους είχαν πάρει πλασίμπο, πιθανώς λόγω του χαμηλότερου ιικού φορτίου των πρώτων.

Το γεγονός ότι δεν επηρεάστηκαν τα επίπεδα των βιοδεικτών και η διάρκεια των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη φλεγμονή, δείχνει ότι το εν λόγω φάρμακο δρα μέσω μηχανισμών που δεν εμπλέκουν κάποια αντιφλεγμονώδη δράση. Πιθανώς η δράση του οφείλεται στο ότι δυσκολεύει τη διείσδυση του κορονοϊού στα ανθρώπινα κύτταρα.

«Τα ευρήματα μας», δήλωσε ο ερευνητής Κάρλος Σακούρ, «συνάδουν με εκείνα πρόσφατων μελετών σε Αργεντινή και Μπαγκλαντές. Μολονότι η μελέτη μας είναι μικρή και είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα, οι τάσεις που παρατηρήθηκαν στα ιικά φορτία, στη διάρκεια των συμπτωμάτων και στα επίπεδα των αντισωμάτων, δικαιολογούν την περαιτέρω διερεύνηση της ιβερμεκτίνης σε μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές, με μεγαλύτερη ποικιλία ασθενών».

Η ιβερμεκτίνη είναι ένα φάρμακο κατά των παρασίτων, που είχε ήδη δειχθεί ότι μειώνει την αναπαραγωγή του κορονοϊού SARS-CoV-2 σε κυτταρικές καλλιέργειες. Το φάρμακο ξεκίνησε να δοκιμάζεται σε διάφορες χώρες της Νότιας Αμερικής, παρά την έλλειψη επαρκών στοιχείων έως τώρα για την αποτελεσματικότητα του, όσον αφορά την πρόληψη ή τη θεραπεία της Covid-19. Πάντως η νέα ισπανική μελέτη δείχνει ότι έχει νόημα η συνέχιση των δοκιμών του.

Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν ένα «θαυματουργό φάρμακο» ως δυνητική θεραπεία για ασθενείς με κορονοϊό. Ονομάζεται ιβερμεκτίνη και πρόκειται για ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο. Αυστραλοί ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το φάρμακο με επιτυχία σε ασθενείς με κορονοϊό. Αυτό το φάρμακο κανονικά χρησιμοποιείται για παρασιτικές μολύνσεις. Μια εργαστηριακή μελέτη από το πανεπιστήμιο Monash της Μελβούρνης που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο διαπίστωσε ότι μια δόση του φαρμάκου μπορεί να σκοτώσει τον κορονοϊό σε 48 ώρες! Σύμφωνα με τη δήλωση της επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Ινστιτούτου Βιο-ιατρικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Monash, Δρ Κάιλι Γουέγκσταφ, μία και μόνο δόση της ιβερμεκτίνης αφαιρέθηκαν όλα τα ιικά στοιχεία RNA, δηλαδή αφαιρέθηκε όλο το γενετικό υλικό του ιού σε 48 ώρες, ενώ υπήρξε σημαντική μείωσή του μετά από 24 ώρες.

Η ιβερμεκτίνη είναι διαθέσιμη από τη δεκαετία του 1970 και εγκεκριμένη από τον FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων). Έχει πολύ λίγες παρενέργειες και θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα φάρμακα στον κόσμο. Είναι επίσης πολύ φθηνό.

Ο Αυστραλός γιατρός και καθηγητής Thomas Borody κάνει προσπάθειες για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας για την αποτελεσματικότητα αυτού του φαρμάκου. Αναφέρει ότι όταν χρησιμοποιείται μαζί με δύο άλλα φάρμακα, το αντιβιοτικό δοξυκυκλίνη και τον ψευδάργυρο, τότε η ιβερμεκτίνη είναι εντυπωσιακά αποτελεσματική στη θεραπεία του κορονοϊού. Το φάρμακο λειτουργεί επιτρέποντας στα υγιή κύτταρα να απομακρύνουν γρήγορα τον ιό. Αυτό το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά κατά του κορονοϊού. Σημειωτέον ότι ο καθηγητής Borody είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος γιατρός με 4 φάρμακα εγκεκριμένα από τον FDA στις αγορές των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, ο οποίος είναι διάσημος για την ανάπτυξη της τριπλής θεραπείας που θεραπεύει τα πεπτικά έλκη σώζοντας περισσότερες από 18.000 ζωές μόνο στην Αυστραλία και εκατομμύρια διεθνώς.

Το φάρμακο αυτό το χρησιμοποιούν και στις ΗΠΑ με 100% επιτυχία κατά του κορονοϊού, όπως ο Dr. Jean-Jacques Rajter από τη Φλόριντα.

Σε ελληνικό δημοσίευμα με τίτλο «Κορωνοϊός: Εκπληκτικά αποτελέσματα από την “πειραματική” χρήση της ιβερμεκτίνης» διαβάζουμε τα εξής: «Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πόρισμα της νέας επιστημονικής έρευνας που διενεργούν ερευνητικές ομάδες από τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γιούτα των ΗΠΑ και θα δημοσιευτεί επίσημα στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, η χορήγηση ιβερμεκτίνης (ivermectin) μειώνει κατά 58,6% τα ποσοστά θνησιμότητας και διπλασιάζει τον αριθμό των ασθενών που αναρρώνουν σε διάστημα 2-8 ημερών σε σχέση με άλλες θεραπείες που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Σε δείγμα 1.970 ασθενών με γενικό ποσοστό θνησιμότητας 18,3% παρουσιάστηκαν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε 52 ασθενείς που χορηγήθηκε ιβερμεκτίνη (με συνιστώμενη δόση τα 150 mcg/kg) μετά την διασωλήνωσή τους, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές καταγράφηκε σημαντική μείωση του ποσοστού θνησιμότητας καθώς και άλλων δεικτών κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους. Το ποσοστό θνησιμότητας φαίνεται πως πέφτει στο 7,7% από 18,6% ενώ υπάρχει σημαντική μείωση τόσο στην διάρκεια νοσηλείας (30,57%) των ασθενών σε βαριά κατάσταση όσο και στην παραμονή τους στην εντατική (35%) σε σχέση με τους υπόλοιπους ασθενείς. Τα πρώτα συμπεράσματα – τα οποία δεν είναι οριστικά σε αυτή την φάση της έρευνας – δημοσίευσαν αρκετές αμερικανικές εφημερίδες καθώς και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro».Άλλο ένα φάρμακο που φαίνεται ελπιδοφόρο για όσους επιθυμούν μια αποτελεσματική φαρμακευτική θεραπεία για το COVID-19. Αλλά θα το επιτρέψει ο FDA; Ή μήπως έχουν επενδύσει υπερβολικά στο εμβόλιο; Ένα αποτελεσματικό φάρμακο κατά του κορονοϊού που τα συστημικά ΜΜΕ το αποκρύπτουν, διότι είναι φτηνό, ενώ τα χρήματα από τον μαζικό εμβολιασμό είναι πάρα πολλά.

ΠΗΓΕΣ

  1. Leon Caly, Julian D.Druce, Mike G.Catton, David A.Jans, Kylie M.Wagstaff, The FDA-approved drug ivermectin inhibits the replication of SARS-CoV-2 in vitro, Antiviral Research, Volume 178, June 2020, 104787. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0166354220302011
  2. Gupta D, Sahoo AK, Singh A. Ivermectin: potential candidate for the treatment of Covid 19 [published online ahead of print, 2020 Jun 28]. Braz J Infect Dis. 2020;S1413-8670(20)30081-7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7321032/
  3. The PharmaLetter, Australian GPs urged to prescribe ivermectin triple therapy to fight COVID-19, https://www.thepharmaletter.com/article/australian-gps-urged-to-prescribe-ivermectin-triple-therapy-to-fight-covid-19
  4. BioSpectrum Asia, Australian develops effective Triple Therapy to treat COVID-19, https://www.biospectrumasia.com/news/91/16457/australian-develops-effective-triple-therapy-to-treat-covid-19.html
  5. Emea gr, Κορωνοϊός: Εκπληκτικά αποτελέσματα από την «πειραματική» χρήση της ιβερμεκτίνης, https://emea.gr/diethni/592849/koronoios-ekpliktika-apotelesmata-tin-peiramatiki-chrisi-tis-ivermektinis/
  6. Le Figaro, Coronavirus: effet spectaculaire, mais à confirmer, d’un médicament antiparasitaire, https://www.lefigaro.fr/sciences/coronavirus-effet-spectaculaire-mais-a-confirmer-d-un-medicament-antiparasitaire-20200427

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διεξάγει κλινική δοκιμή του αντιπαρασιτικού φαρμάκου ιβερμεκτίνη ως υποψήφιας θεραπείας για την Covid-19, στο πλαίσιο του φιλόδοξου κυβερνητικού προγράμματος Principle για την ανάπτυξη θεραπειών για εξονοσοκομειακούς ασθενείς.

Οι πρώτες εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι η ιβερμεκτίνη μειώνει την αναπαραγωγή του ιού, ενώ πιλοτική μελέτη σε εθελοντές έδειξε ότι η έγκαιρη χορήγηση του φαρμάκου ενδέχεται να μειώνει το ιικό φορτίο και τη διάρκεια των συμπτωμάτων σε ασθενείς με μέτρια νόσο.

Η ιβερμεκτίνη ήδη χρησιμοποιείται στην Ινδία και άλλες χώρες για την αντιμετώπιση της Covid-19, αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ δεν συνιστούν τη χρήση της για αυτό τον σκοπό.

Η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1970 για την εξουδετέρωση παρασιτικών σκουληκιών. Μπορεί να προκαλέσει ως παρενέργειες πυρετό, κνησμό και έκζεμα.

«Συμπεριλαμβάνοντας την ιβερμεκτίνη σε μια μεγάλης κλίμακας μελέτη όπως η Principle, ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε επαρκείς ενδείξεις για να διευκρινίσουμε πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία κατά της Covid-19 και κατά πόσο υπάρχουν οφέλη ή βλάβες από τη χρήση της» δήλωσε ο δρ Κρις Μπάτλερ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Εκτός της λίστας των εθελοντών της μελέτης θα μείνουν όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ήπαρ, όσοι λαμβάνουν το αντιπηκτικό βαρφαρίνη καθώς και όσοι λαμβάνουν φάρμακα που ενδέχεται να αλληλεπιδρούν με την ιβερμεκτίνη.

Πρόσφατα, για παράδειγμα, το Oxford University (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια μεγάλης κλίμακας κλινική δοκιμή.
Για την έρευνα έχει ήδη προσλάβει περισσότερους από 5.000 εθελοντές τονίζοντας: ότι «μικρές πιλοτικές μελέτες δείχνουν ότι η έγκαιρη χορήγηση ιβερμεκτίνης μπορεί να μειώσει το ιικό φορτίο και τη διάρκεια των συμπτωμάτων σε ορισμένους ασθενείς με ήπιο COVID-19 , «ότι είναι» ένα γνωστό φάρμακο με καλό προφίλ ασφάλειας και λόγω των πρώτων υποσχόμενων αποτελεσμάτων σε ορισμένες μελέτες, χρησιμοποιείται ήδη ευρέως για τη θεραπεία του COVID-19 σε πολλές χώρες.
Το κείμενο της Οξφόρδης αναφέρει επίσης ότι «υπάρχουν λίγα στοιχεία από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές μεγάλης κλίμακας για να καταδειχθεί ότι μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση από την ασθένεια ή να μειώσει τις εισαγωγές στο νοσοκομείο».
Αλλά εάν διαβάσετε την φράση «πρώτα υποσχόμενα αποτελέσματα» το οποίο δεν το αναφέρει κάποιος τυχαίος αλλά το Oxford University θα ήταν πιθανώς αρκετή ώστε κάποιοι άνθρωποι να καταφύγουν σε αυτή την λύση.
Δυστυχώς όμως με εξαίρεση το Bloomberg και Forbes, τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης δεν ανέδειξαν τις πληροφορίες από το Oxford University

Η Ivermectin έχει υποστεί την ίδια τύχη με χιλιάδες άλλα θέματα ειδήσεων, το φάρμακο το προωθούν οι εθνικιστές και το εμβόλιο οι προοδευτικοί.
Εάν μιλήσεις για φάρμακο κατά του Covid 19 είσαι επικίνδυνος αλλά εάν αποδεχθείς το εμβόλιο είσαι αποδεκτός.
Δεν μπορεί λοιπόν για όλες τις ασθένειες να έχουν βρεθεί φάρμακα και για τον Covid 19 μόνο εμβόλια…
Το φάρμακο κατά του Covid 19 αποτελεί διαμάχη σχετικά με το κατά πόσο οι ασθενείς μπορεί να έχουν την δική τους θεραπεία.
Λίγο πριν το Covid-19, η ιατρική κοινότητα προχώρησε σε μια επανάσταση σχετικά με την ενημέρωση των ασθενών, εμπνευσμένο από έναν συνδυασμό της Google και των νόμων για τα δικαιώματα των ασθενών.
Πρέπει να επιτρέπεται σε άτομα που βρίσκονται πριν τον θάνατο να δοκιμάσουν οτιδήποτε για να σωθούν;
Αυτό φαίνεται σαν μια εύκολη ερώτηση για απάντηση.
Πρέπει να επιτραπεί σε ολόκληρο τον κόσμο να έχει την δυνατότητα της επιλογής.
Μερικοί θα έλεγαν απολύτως όχι, ενώ άλλοι θα έλεγαν ότι η διαφθορά των φαρμακευτικών εταιρειών και του ιατρικού συστήματος δυστυχώς το καθιστούν αναγκαίο.

——————————————————————————————————————–

Η μείωση κατά 99, 98% του ιϊκού φορτίου του ιού SARS-CoV-2 στα μολυσμένα κύτταρα Vero/hSLAM, σε διάστημα 48 ωρών από τη χορήγηση με 1 δόσης ιβερμεκτίνης, ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας, που οδήγησε τη γαλλική εταιρεία Medincell στην άμεση έναρξη κλινικών δοκιμών με τη χορήγηση της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία της νόσου COVID-19.

Η εταιρεία Medincell, με την ενίσχυση του Ιδρύματος Μελίντα και Μπιλ Γκέιτς, είχε ήδη προχωρήσει στη δημιουργία και δοκιμή μίας μορφής DEPO- μακράς δράσης του φαρμάκου ιβερμεκτίνη, με στόχο τη μαζική αντιμετώπιση της ελονοσίας. Μετά την έρευνα, αποφάσισε να διευρύνει τη δοκιμαστική χρήση του σκευάσματος και στο COVID-19. Η χρήση ιβερμεκτίνης εντάσσεται στα πλαίσια επιχορήγησης διαφόρων κλινικών δοκιμών για τη μαζική θεραπεία πληθυσμών στην Αφρική από παρασιτικά νοσήματα.

Η αντιπαρασιτική και αντιελμινθική χρήση της ιβερμεκτίνης είναι γνωστή > 40 χρόνια. Είναι εγκεκριμένη από FDA και ΕΟΦ και χρησιμοποιείται ευρύτατα στην ιατρική και στην κτηνιατρική. Θεωρείται ασφαλής, χορηγείται σε παιδιά από την ηλικία του 1 έτους, δεν σχετίζεται και δεν πρέπει να συγχέεται η δράση της με τη χλωροκίνη.

Από το 2008 δοκιμάζεται ερευνητικά ως αντιϊκό φάρμακο, κυρίως κατά RNA ιών και λιγότερο DNA ιών, επιδρώντας στην μεταφορά των ιϊκών πρωτεϊνών στον πυρήνα των κυττάρων, μέσω της ιμπορτίνης IMPα/β1. Έχει δοκιμαστεί στο HIV-1, στη γρίπη, στον ιό του Δάγγειου πυρετού, στον ιό Ζίκα, στον ιό του Δυτικού Νείλου, στο SARS.

Η έρευνα:”The FDA-approved drug ivermectin inhibits the replication of SARS-CoV-2 in vitro” έγινε στην Αυστραλία, με τη συνεργασία του Biomedicine Discovery Institute του Πανεπιστημίου Monash στη Μελβούρνη και του Peter Doherty Institute of Infection and Immunity του νοσοκομείου Royal Melbourn, από τους ερευνητές: Dr. Cally, WagstaffDruce, Catton, Jans.

Πραγματοποιήθηκε σε κύτταρα Vero/hSLAM, τα οποία μόλυναν με τον ιό SARS-CoV-2 και ακολούθησε η προσθήκη ιβερμεκτίνης 5 μΜ. Με PCR έγινε ο έλεγχος του ιϊκού RNA στα μολυσμένα κύτταρα μετά από 1-2-3 ημέρες.

48 ώρες μετά την χορήγηση του φαρμάκου παρατηρήθηκε >5.000 φορές μείωση του RNA του ιού στα μολυσμένα κύτταρα, που αντιστοιχούσε σε μείωση του ιϊκού φορτίο κατά 99, 98%.

Στοιχεία:

Όσο εμείς εδώ στην Ελλάδα ασχολούμαστε μόνο με τις διπλές μάσκες, τα lockdown και τα εμβόλια, στις γειτονικές μας χώρες ασχολούνται και με το φάρμακο…!!! Όπως φαίνεται… Υπάρχουν και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σέβονται περισσότερο τους πολίτες τους και προσπαθούν τουλάχιστον να προστατέψουν τη ζωή τους…!!! Μετά τη Σλοβακία και τα Σκόπια ήρθε η σειρά της Βουλγαρίας… Στις 26 Ιανουαρίου 2021 ανακοινώθηκαν στη γειτονική μας χώρα τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της Ιβερμεκτίνης κατά της Covid-19. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά και έτσι αποφασίστηκε από τις κρατικές αρχές της Βουλγαρίας να διανέμεται ΔΩΡΕΆΝ η Ιβερμεκτίνη από τα φαρμακεία στους κατοίκους της χώρας.

Pharmacy Queues Growing in Bulgaria as Ivermectin is Made Available OTC
https://trialsitenews.com/pharmacy-queues-growing-in-bulgaria-as-ivermectin-is-made-available-otc/ Huvepharma Announces Final Ivermectin Tests Against K-19 and Destroys Drug Critics

https://verietyinfo.com/bulgariaeng/huvepharma-announces-final-ivermectin-tests-against-k-19-and-destroys-drug-critics/Bulgarian Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Ivermectin Study Shows Positive Results Against COVID-19
https://trialsitenews.com/bulgarian-randomized-double-blind-placebo-controlled-ivermectin-study-shows-positive-results-against-covid-19/
 Αυτή είναι η μελέτη: EUDRACT2020-002091-12
https://www.clinicaltrialsregister.eu/ctr-search/trial/2020-002091-12/BGΓιάννης Κουτσικίδης

Στην ιβερμεκτίνη και τα θαυματουργά αποτελέσματα που έχει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου του Τόκιο, Δρ. Haruo Ozaki. 

Ο Δρ. Haruo Ozaki προέτρεψε τους γιατρούς και τους ασθενείς με Covid-19 να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα ιβερμεκτίνης, το οποίο λέει ότι είναι αποτελεσματικό στην θεραπεία και την πρόληψη του ιού.

Η ιβερμεκτίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για την θεραπεία πολλών τύπων παρασιτικών λοιμώξεων και χρησιμοποιείται από κάποιες χώρες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως μειώνονται τόσο οι θάνατοι, όσο και τα κρούσματα, παρόλα αυτά όλες οι επίσημες αρχές τονίζουν πως δεν συστήνεται για τον κορωνοϊό. Να σημειώσουμε εδώ πως πρόκειται για ένα πάμφθηνο φάρμακο. 

Συγκεκριμένα ο Haruo Ozaki είπε: 

«Στην Αφρική, αν συγκρίνουμε χώρες που διανέμουν ιβερμεκτίνη μία φορά το χρόνο με χώρες που δεν δίνουν ιβερμεκτίνη … εννοώ, δεν δίνουν ιβερμεκτίνη για την πρόληψη του Covid, αλλά μόνο για την πρόληψη των παρασιτικών ασθενειών… αν εξετάσουμε, λοιπόν, τους αριθμούς Covid σε χώρες που χορηγούν ιβερμεκτίνη, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 134,4 ανά 100.000 και ο αριθμός των θανάτων είναι 2,2 σε 100.000. Αντίθετα, αφρικανικές χώρες που δεν διανέμουν ιβερμεκτίνη έχουν 950,6 περιπτώσεις COVID ανά 100.000 και 29,3 θανάτους ανά 100.000», τόνισε ο Οζάκι κσι συνέχισε:

«Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματική μόνο βάσει αυτών των αριθμών, αλλά όταν έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία, δεν μπορούμε και να πούμε ότι η ιβερμεκτίνη δεν είναι απολύτως αποτελεσματική. Μπορούμε να κάνουμε άλλες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε την αποτελεσματικότητά της, αλλά βρισκόμαστε σε κατάσταση κρίσης».

«Όσον αφορά την χρήση της ιβερμεκτίνης, είναι προφανώς απαραίτητο να λάβουμε την ενημερωμένη συγκατάθεση των ασθενών και νομίζω ότι είμαστε σε μια κατάσταση όπου μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά το να τους παρέχουμε αυτήν την θεραπεία», συμπλήρωσε ο Ozaki.

Μάλιστα, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα, ο Ozaki υποστήριξε ότι το πρόγραμμα με την χορήγηση του εν λόγω φαρμάκου πρέπει να εφαρμοστεί λόγω της γνωστής αποτελεσματικότητάς του και των σχετικά λίγων παρενεργειών.https://reddit.com/link/p6ang8/video/n4ysiwqyzyh71/player

Το 2015, ο Ōmura και ο συνεργάτης του William Campbell τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη της ιβερμεκτίνης και τις αντιπαρασιτικές της ιδιότητες. Το 2012, η δρ Kylie Wagstaff ανακάλυψε ότι η ιβερμεκτίνη διαθέτει επίσης αντιιικές ιδιότητες. Στις αρχές της πανδημίας, η Wagstaff και μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Monash στη Μελβούρνη της Αυστραλίας διεξήγαγαν πειράματα σε κυτταροκαλλιέργειες για να διαπιστώσουν αν η ιβερμεκτίνη θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμη θεραπεία στον πόλεμο κατά του COVID. Τα ευρήματά τους διέψευσαν όλες τις προσδοκίες.

Η ιβερμεκτίνη σταμάτησε τον πολλαπλασιασμό του ιού και τον εξάλειψε πλήρως από την κυτταρική καλλιέργεια σε λιγότερο από 48 ώρες. Τα ευρήματά τους δημοσιεύθηκαν στις 3 Απριλίου 2020. Έκτοτε τα ευρήματα έχουν αναπαραχθεί σε περισσότερες από 60 δοκιμές και φυσικά πειράματα, συμπεριλαμβανομένων 31 τυχαιοποιημένων δοκιμών ελέγχου. Τα περισσότερα από τα δεινά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αλλά οι γραφειοκράτες που διοικούν τα ιδρύματα δημόσιας υγείας μας καταδίκασαν εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς σε θάνατο.

Το κύμα της Ινδίας τελείωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι γιατροί και οι αρχές δημόσιας υγείας της Ινδίας ανταποκρίθηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά και έξυπνα από ό,τι οι δικές μας. Το Υπουργείο Υγείας και Οικογενειακής Πρόνοιας της Ινδίας αναθεώρησε τις κατευθυντήριες γραμμές του στις 28 Απριλίου για να συμπεριλάβει τη σύσταση να αντιμετωπίζονται οι ασυμπτωματικές και ήπιες περιπτώσεις με ιβερμεκτίνη. Μαζί με την κυβέρνηση, το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών και το AIIMS, Δελχί (το κορυφαίο ιατρικό κολέγιο και νοσοκομείο της Ινδίας), καθώς και πολλές πολιτειακές κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές, αψήφησαν επίσης τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και προέτρεψαν τη χρήση της ιβερμεκτίνης. Έκτοτε, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε στο Δελχί κατά 99 τοις εκατό, στο Ούταρ Πραντές κατά 98 τοις εκατό, στο Ουταρακχάντ κατά 97 τοις εκατό και στη Γκόα κατά 90 τοις εκατό.

Γιατί αυτές οι πληροφορίες αποσιωπούνται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Λοιπόν, σύμφωνα με τους κανόνες του FDA, μια άδεια επείγουσας χρήσης (EUA), όπως αυτές που δόθηκαν για τα τρία κύρια πειραματικά εμβόλια γονιδιακής θεραπείας, μπορεί να παραμείνει σε ισχύ μόνο για όσο διάστημα δεν υπάρχει διαθέσιμη ανώτερη εναλλακτική θεραπεία. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η απόλυτη μείωση του κινδύνου από τη λήψη της ιβερμεκτίνης ως προφύλαξη από το COVID είναι κατά πολύ ανώτερη από εκείνη των προϊόντων της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, η δικαιολογία για τη χορήγηση αυτών των πειραματικών θεραπειών εξαφανίζεται.

Διακυβεύονται δισεκατομμύρια δολάρια, όχι μόνο για τις ενέσεις mRNA, αλλά και για τις προσπάθειες ανάπτυξης νέων αντιιικών φαρμάκων, τα οποία μπορούν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και να πωληθούν με σημαντική προσαύξηση. Ποιος θα ήθελε να διακινδυνεύσει μια καρδιακή προσβολή όταν θα μπορούσε να πάρει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό χάπι μια φορά την εβδομάδα; Ακολουθήστε το χρήμα

Η δράση της Ιβερμεκτίνης και τα στοιχεία!

Ένα από τα πολλά φάρμακα που έχουν χορηγηθεί με μεγάλη επιτυχία είναι και η Ιβερμεκτίνη. Ένα φάρμακο που εφαρμόστηκε με εντυπωσιακή επιτυχία στο Περού, την Αργεντινή και άλλες χώρες, φαίνεται να μπαίνει στη σκιά του εμβολίου.

Στο πλαίσιο των ερευνών, έγκριτοι επιστήμονες όπως ο Δρ. Πιερ Κόρυ και η ομάδα του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δράση της Ιβερμεκτίνης (ivermectin) είναι πολύ αποτελεσματική στη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Αυτό το πάμφθηνο, τα 12mg κοστίζουν στην Ινδία 3,5 ευρώ, στην Κίνα 5 ευρώ και στην Ελλάδα 13 ευρώ, παλιό και ασφαλές φάρμακο φαίνεται ότι αλλάζει όλα τα δεδομένα. Όχι μόνο ξεμπερδεύει κάποιος με τον κορωνοϊό μέσα σε 3-5 ημέρες αλλά και τον προφυλάσσει εάν το λάβει προληπτικά!

Ανάλογες έρευνες για την Κολχικίνη!

Η Καναδική μελέτη, COLCORONA, έδειξε ότι η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς covid-19 «μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης», όπως ανάφερε ο Εθνικός Συντονιστής της μελέτης στην Ελλάδα, καθηγητής καρδιολογίας Σπύρος Δευτεραίος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην καναδική μελέτη COLCORONA συμμετείχε και η Ελλάδα.

Ψευδάργυρος-Δοξυκυκλίνη και Ιβερμεκτίνη η θαυματουργή τριπλή θεραπεία που μας σώζει από τον κορωνοϊό και οι φαρμακευτικες εταιρείες δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί στην Ευρώπη γιατί θα χάσουν τα κέρδη τους από τα εμβόλια

Ο συγκεκριμένος τριπλός φαρμακευτικός συνδυασμός που έγινε γνωστός πρώτη φορά τον Αύγουστο 2020 στην Αυστραλία, με την ονομασία Τριπλή Θεραπεία1,2 (Triple Therapy),  περιέχει τις εξής ουσίες: ΙβερμεκτίνηΔοξυκυκλίνη και Ψευδάργυρο. Η ιβερμεκτίνη (ivermectin) όπως διαβάσαμε στη σελίδα του ΕΟΔΥ3 είναι αντιπαρασιτικό φάρμακο που έχει αντιική και αντιφλεγμονώδη δράση. Υπάρχουν κλινικά δεδομένα που υποστηρίζουν τη χορήγησή του σε ασθενείς με λοίμωξη Covid-19. Το συγκεκριμένο σκεύασμα ανακαλύφθηκε το 1975 και τέθηκε σε ιατρική χρήση το 1981. Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των βασικών φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλές για ανθρώπινη χρήση. Σε μακροσκελές άρθρο του FranceSoir4 (28/02/2021) όπου δίνονται αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο φάρμακο, χαρακτηρίζεται ως «θαύμα». Στα μέσα Δεκεμβρίου, σε διεπιστημονική ημερίδα του Δικτύου Ελληνισμού5 (13/12/2020), ο καθηγητής επιδημιολογίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ΔρΕλπιδοφόρος Σωτηριάδηςεπεσήμανε «ότι υπάρχουν αρκετές μελέτες πλέον για το φάρμακο ιβερμεκτίνη που θεραπεύει την Covid-19 αλλά και προφυλάσσει εάν χορηγηθεί προληπτικά». Μάλιστα σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας γνωστοποίησε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή από τον Δεκέμβριο στις αρμόδιες αρχές της Κύπρου, προτείνοντας αποτελεσματικά φάρμακα κατά της Covid, μεταξύ αυτών και την ιβερμεκτίνη. Στην Ελληνική αγορά διατίθεται με την εμπορική ονομασία Scaball 3mg96. Η δεύτερη ουσία του φαρμακευτικού συνδυασμού, η δοξυκυκλίνη (doxycycline), είναι αντιβιοτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ποικίλων μολύνσεων. Παράχθηκε για πρώτη φορά και αναπτύχθηκε κλινικά στις αρχές της δεκαετίας 1960, ενώ πήρε την έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ το 1967. Είναι ένα από τα πρώτα αντιβιοτικά ευρέος φάσματος. Σε άρθρο του Goodnews6 (27/04/2020), αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα προτείνεται από Γάλλους και Βρετανούς ερευνητές για πρόληψη και θεραπεία κατά της Covid-19. Πρόσφατα, σε επικοινωνία που είχαμε με τον παιδίατρο-λοιμωξιολόγο, τέως διευθυντή παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου ειδικών παθήσεων (λοιμωδών) της Θεσσαλονίκης, ΔρΙωάννη Καβαλιώτη, μας τόνισε χαρακτηριστικά: «Η δοξυκυκλίνη είναι αντιβιοτικό πάμφθηνο, παλιόδοκιμασμένο στην πράξη και ακίνδυνοΈχει καλή και αποδεδειγμένη δράση κατά του SARS-Cov-2 με πολλές μελέτεςδιεθνώς». Επίσης μας ενημέρωσε ότι τις ιδιότητες και τον τρόπο δράσης της δοξυκυκλίνης, τον γνωστοποίησε σε όλους τους υπεύθυνους για τη χάραξη της στρατηγικής θεραπείας, με όλες τις βιβλιογραφίες μεταξύ των οποίων και αυτές με τον συνδυασμό ιβερμεκτίνης-δοξυκυκλίνης. Στην Ελληνική αγορά διατίθεται με την εμπορική ονομασία Vibramycin 100mg95. Η τρίτη ουσία του συνδυασμού είναι το γνωστό σε όλους μας ιχνοστοιχείο ψευδάργυρος (zinc) που ως συμπλήρωμα διατροφής, βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου. Σε άρθρο του Thriveglobal7 (14/10/2020) απαριθμούνται πολλές έρευνες διεθνώς που αποδεικνύουν την αξία του ψευδαργύρου στην προστασία κατά της Covid-19. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε ομάδα ερευνητών από Ελλάδα, Ρωσία και Γερμανία όπως αναφέρεται στο Ygeiamou(19/07/2020), η οποία αξιολόγησε ήδη δημοσιευμένα στοιχεία ερευνών για τον ρόλο του συγκεκριμένου ιχνοστοιχείου στην πρόληψη ή θεραπεία, των ιογενών λοιμώξεων και της πνευμονίας. Το συμπέρασμα είναι ότι η επάρκεια ψευδαργύρου στον οργανισμό φαίνεται να θωρακίζει το αναπνευστικό σύστημα και από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Συμπερασματικά αυτή η «τριπλή θεραπεία» για τα πρώιμα στάδια της νόσου περιέχει τρεις ιδιαίτερα ασφαλείς και ακίνδυνες ουσίες.

Έως εδώ εξετάσαμε ποια είναι τα βασικά φάρμακα – όπλα που χρησιμοποίησαν οι Ινδοί επιστήμονες για να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας. Στη συνέχεια θα μελετήσουμε τον τρόπο εφαρμογής της στρατηγικής τους, ακριβώς όπως μας τον περιγράφουν οι ίδιοι. Ο κύριος Amit Mohan Prasad είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των υγειονομικών αρχών της Uttar Pradesh9, που είναι η πολυπληθέστερη ομοσπονδιακή πολιτεία της Ινδίας με περισσότερους από 230.000.000 κατοίκους. Σε άρθρο του στο Indianexpress10 (17/12/2020), εξηγεί τους επιτυχημένους τρόπους διαχείρισης της πανδημίας: «Επιτρέψτε μου να αποκαλύψω μερικές στρατηγικές παρεμβάσεις, από τις πολλές που έχουμε κάνει. Η πρώτη είναι η ευρεία χρήση του φαρμάκου ιβερμεκτίνηόχι μόνο για τη θεραπεία νοσούντων αλλά και ως προφύλαξηΗ κρατική κυβέρνηση παρέχει δωρεάν φάρμακα σε όλους τους ασθενείς που βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι ή σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις Covid-19, οι οποίες διαθέτουν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια κρεβάτια.

Η Ινδία «νίκησε» την πανδημία με συνδυασμό φαρμάκων μηδενικού κόστους

Μια πρόσφατη ανασκόπηση που βασίζεται σε μελέτες συμπέρανε ότι η χρήση του αντιπαρασιτικού φαρμάκου ιβερμεκτίνη θα μπορούσε να οδηγήσει σε “μεγάλη μείωση” των θανάτων από COVID-19 και η χρήση του θα μπορούσε να έχει “σημαντικό αντίκτυπο” στην “πανδημία” σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για τη μελέτη (pdf), η οποία δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουνίου στο American Journal of Therapeutics, μια ομάδα επιστημόνων εξέτασε τη χρήση της ιβερμεκτίνης, η οποία έχει αντιιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, σε 24 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές που αφορούσαν λίγο περισσότερους από 3.400 συμμετέχοντες. Οι ερευνητές επεδίωξαν να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα της ιβερμεκτίνης στη μείωση της λοίμωξης ή της θνησιμότητας σε άτομα με COVID-19 ή με υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν.

Χρησιμοποιώντας πολλαπλές μεθόδους διαδοχικής ανάλυσης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το φάρμακο μείωσε κατά μέσο όρο 62% τον κίνδυνο θανάτου σε ασθενείς με COVID-19.

Μεταξύ των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19, ο κίνδυνος θανάτου βρέθηκε να είναι 2,3% μεταξύ εκείνων που έλαβαν θεραπεία με το φάρμακο, σε σύγκριση με 7,8% για εκείνους που δεν έλαβαν, σύμφωνα με την ανασκόπηση.

“Τα στοιχεία μέτριας βεβαιότητας διαπιστώνουν ότι είναι δυνατή η μεγάλη μείωση των θανάτων από COVID-19 με τη χρήση ιβερμεκτίνης. Η χρήση ιβερμεκτίνης νωρίς στην κλινική πορεία μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ατόμων που εξελίσσονται σε σοβαρή νόσο”, τονίζουν οι συγγραφείς.

Από την έναρξη της επιδημίας, τόσο οι μελέτες παρατήρησης όσο και οι τυχαιοποιημένες μελέτες έχουν αξιολογήσει την ιβερμεκτίνη ως θεραπεία για τη μόλυνση COVID-19 και ως πρόληψη.

“Μια ανασκόπηση από την Front Line COVID-19 Critical Care Alliance συνόψισε τα ευρήματα από 27 μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις της ιβερμεκτίνης για την πρόληψη και τη θεραπεία της λοίμωξης COVID-19, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ιβερμεκτίνη “επιδεικνύει ένα ισχυρό σήμα θεραπευτικής αποτελεσματικότητας” κατά του COVID-19″ έγραψαν οι ερευνητές, αναφερόμενοι σε μια πρόσφατη ανασκόπηση, η οποία βασίστηκε σε δεδομένα τόσο από μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους όσο και από προδημοσιευμένα χειρόγραφα.

Επικαλέστηκαν μια άλλη πρόσφατη ανασκόπηση που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ιβερμεκτίνη μείωσε τους θανάτους έως και κατά 75 τοις εκατό, ενώ σημείωσαν ότι ούτε τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχουν συστήσει τη χρήση της ιβερμεκτίνης εκτός κλινικών δοκιμών για χρήση στην καταπολέμηση του COVID-19.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σε σημείωμά του με τίτλο “Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία ή την πρόληψη του COVID-19”, προειδοποιεί ότι έχει λάβει “πολλαπλές αναφορές ασθενών που χρειάστηκαν ιατρική υποστήριξη και νοσηλεύτηκαν μετά από αυτοθεραπεία με ιβερμεκτίνη που προοριζόταν για άλογα”.

“Η χρήση οποιασδήποτε θεραπείας για το COVID-19 που δεν είναι εγκεκριμένη ή εγκεκριμένη από τον FDA, εκτός εάν αποτελεί μέρος κλινικής δοκιμής, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη”, αναφέρει ο FDA στο σημείωμα, προσθέτοντας ότι δεν έχει εξετάσει δεδομένα που να υποστηρίζουν τη χρήση της ιβερμεκτίνης σε ασθενείς με COVID-19.

Ο ΠΟΥ δήλωσε τον Μάρτιο ότι “τα τρέχοντα στοιχεία σχετικά με τη χρήση της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 είναι ασαφή” και ότι, μέχρι να γίνουν διαθέσιμα περισσότερα δεδομένα, ο οργανισμός συνιστά “το φάρμακο να χρησιμοποιείται μόνο στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών”.

Οι συγγραφείς της μελέτης αποτελεσματικότητας της ιβερμεκτίνης υποστήριξαν, ωστόσο, ότι το φάρμακο έχει “καθιερωμένο προφίλ ασφάλειας μέσω δεκαετιών χρήσης” και “θα μπορούσε να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην καταστολή ή ακόμη και στον τερματισμό της πανδημίας SARS-CoV2”.

“Η προφανής ασφάλεια και το χαμηλό κόστος υποδηλώνουν ότι η ιβερμεκτίνη είναι πιθανό να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πανδημία SARS-CoV-2 σε παγκόσμιο επίπεδο”, υποστήριξαν στην περίληψη της μελέτης.

Οι συγγραφείς σημείωσαν στη δημοσίευσή τους ότι όλες οι μελέτες στις οποίες βασίστηκαν τα συμπεράσματά τους έχουν αξιολογηθεί.

Σε μια άλλη έρευνα, στο Royal Melbourne Hospital, μια ομάδα επιστημόνων σε πείραμά τους μόλυναν κύτταρα με τον νέο κορωνοϊό για δύο ώρες. Στη συνέχεια έκαναν έγχυση σε αυτά με ιβερμεκτίνη και έπειτα από 24 ώρες διαπιστώθηκε 93% μείωση του DNA του ιού στα κύτταρα, ενώ ολόκληρο το ιικό φορτίο είχε χαθεί στις 48 ώρες, όπως επεσήμαναν ο δρ Λίον Κάλι και οι συνάδελφοι του. Εδώ οι ειδικοί εκτίμησαν πως το φάρμακο δρα παραλύοντας τον ιό SARS CoV 2 και υπερφορτώνοντας το νευρικό του σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το DNA του ξενιστή του για να πολλαπλασιαστεί.

«Η ιβερµεκτίνη χτυπάει µέσα σε 48 ώρες τον κορωνοϊό, εξαλείφοντας τον γενετικό του υλικό και καθιστώντας τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί θετικοί, µη µεταδοτικούς», ∆ρ. Κάιλι Ουαγκσταφ, Πανεπιστήµιο Monash, Αυστραλία

Μετά τα πρώτα ενθουσιώδη ευρήματα, η ιβερμεκτίνη βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Όπως ανέφερε η Δρ. Ουάγκσταφ από το Monash University: «Στη συγκυρία της πανδημίας που ζούμε, όπου δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία, θα μπορούσε ένα φάρμακο που ήδη κυκλοφορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους νωρίτερα. Όμως, είναι άλλο να διαπιστώνεις τα αποτελέσματα μέσα από εργαστηριακές διαδικασίες και άλλο όταν θα δοθεί το φάρμακο σε ανθρώπους».

Γι αυτό λοιπόν με επιταχυμένους ρυθμούς ακολούθησε κλινική μελέτη στο Περού με τη συμμετοχή 52 βαρέως πασχόντων με Covid 19, που βρίσκονταν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ όπου και πάλι τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά καθώς μειώθηκε πάρα πολύ η θνητότητα, η οποία για τους ασθενείς με επιπλοκές στην εντατική-οι οποίοι εμφανίζουν βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια- αγγίζει το 50%.

Επίσης ξεκίνησε στις 25 Απριλίου κλινική μελέτη Φάσης 1 στις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή 50 ασθενών (επιβεβαιωμένα κρούσματα με Covid 19 που νοσηλεύονται) εκ των οποίων οι 25 θα λάβουν θεραπεία με ιβερμεκτίνη 200-400 mgr/κιλό σωματικού βάρους και οι άλλοι 25 την κλασική θεραπεία που περιλαμβάνει το νοσοκομειακό πρωτόκολλο. Η μελέτη Φάσης 1 αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου ενώ θα ακολουθήσει η διερεύνηση της αποτελεσματικότητας σε συνάρτηση με την ασφάλεια.

Το συστατικό κλειδίτου σκευάσµατος που ανακαλύφθηκε το 1970

Η ιβερμεκτίνη ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του ’70 και έγινε σύντομα ένα βασικό φάρμακο καταπολέμησης τεράστιας γκάμας παρασίτων, όπως η ψώρα. Μάλιστα, φιγουράρει στη Λίστα των Βασικών Φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπου αναφέρονται τα πιο ασφαλή και τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα που είναι απαραίτητα στα συστήματα υγείας. Πιο πρόσφατες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο την ανέδειξαν ως συστατικό –κλειδί για τον έλεγχο της εξάπλωσης της ελονοσίας, χωρίς την πρόκληση βλαβερών παρενεργειών. Στην παρούσα φάση κυρίως τα εντομοκτόνα περιορίζουν τα κουνούπια που είναι υπεύθυνα για την πρόκληση της ελονοσίας, έχοντας όμως δυσμενή επίδραση στο οικοσύστημα.

«Η ιβερμεκτίνη μειώνει τις νέες περιπτώσεις ελονοσίας, κάνοντας το αίμα ενός ανθρώπου θανατηφόρο στα κουνούπια που τον δαγκώνουν, σκοτώνοντας τα κουνούπια και μειώνοντας έτσι την πιθανότητα μόλυνσης άλλων», δήλωσε ο Δρ. Μπράιαν Φόϊ (Brian Foy), επικεφαλής της μελέτης. Το παράσιτο της ελονοσίας μεταφέρεται στο αίμα με ένα δάγκωμα. Εκεί ωριμάζει και πολλαπλασιάζεται και στη συνέχεια περιμένει να μεταδοθεί στο επόμενο κουνούπι για αναπαραγωγή. Μετά τη λήψη του φαρμάκου, στο πλαίσιο της μελέτης, διαπιστώθηκε ότι δυο φορές περισσότερα παιδιά στην ομάδα θεραπείας δεν είχαν προσβληθεί από τη νόσο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων ελονοσίας αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια κατά 3 εκατομμύρια σε συνολικά 219 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως, εν μέρει λόγω της αυξανόμενης αντοχής των κουνουπιών στα εντομοκτόνα.

Αν στη δράση του κατά της ελονοσίας προσθέσουμε και τις μαγικές της ιδιότητες ενάντια στον νέο κορωνοϊό, τότε η ιβερμεκτίνη σίγουρα αποτελεί το επόμενο επιστημονικό «στοίχημα» για τους απανταχού ερευνητές και μάλιστα πολύ φθηνότερο από τα μονοκλωνικά αντισώματα και αντιιικά φάρμακα τύπου remdesivir τα οποία δοκιμάζονται διεθνώς για την αντιμετώπιση της λοίμωξης.

Μέχρι να δοκιμαστεί και να εγκριθεί για τον κορωνοϊό μπορείτε να εμπιστεύεστε την ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της ψώρας την οποία δεν μπορείτε να κολλήσετε ούτε εσείς ούτε το παιδί σας από κατοικίδιο ή αδέσποτο ζώο.

«Το φάρµακο αποτελεί κλασική θεραπεία για την ψώρα η οποία στον άνθρωπο προκαλείται από διαφορετικό άκαρι (παράσιτο) από αυτό που προκαλεί την ψώρα στα ζώα», Αµαλία ∆όικα, κτηνίατρος

Όπως εξηγεί η κτηνίατρος Αμαλία Δόϊκα το άκαρι της ψώρας που προσβάλλει τον άνθρωπο είναι διαφορετικό από αυτό που συναντούμε στα αυτάκια των ζώων και γι αυτό δεν έχει κανείς καμία δικαιολογία να εγκαταλείπει κατοικίδια πιστεύοντας ότι τον κόλλησαν (ή θα τον κολλήσουν) ψώρα ή κορωνοϊό.

https://invest.medincell.com/#news

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0166354220302011#gs2

https://www.worldpharmanews.com/research/5204-possible-coronavirus-drug-identified-by-australian-scientists

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0166354219307211

https://www.thailandmedical.news/news/covid-19-drugs-bill-and-melinda-gates-foundation-funded-clinical-trial-on-ivermectin-to-treat-covid-19-underway

https://digitalcommons.wustl.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=6625&context=open_access_pubs


Πρόσφατα άρθρα